Monica's Blog

Just another WordPress.com site

Romani talentati

Romanca Petruta Cecilia Kupper, eleva lui Gheorghe Zamfir, a ajuns la inima publicului german cantand la nai.

Sursa foto

Petruta Cecilia Kupper are 28 de ani, s-a nascut pe 21 martie 1981, la Sibiu. Romanca devenita un star peste hotare ii va povesti lui Maruta cum a luat decizia de a se inscrie la acest concurs si cum s-a schimbat viata sa de atunci. Petruta s-a hotarat sa participe la emisiunea canalului german RTL pentru a castiga premiul cel mare si pentru a-si ajuta sora bolnava, ramasa in Romania. Acum doi ani, Petruta Cecilia Kupper s-a stabilit in Germania alaturi de sotul ei, Jens, si fiica lor de doi ani, Jessica, pentru a avea o viata mai buna. Si asta pentru ca in tara familia lor a trecut printr-o multime de probleme. Mama sa locuieste intr-un apartament din Sibiu impreuna cu Elena, unul dintre cei cinci copii ai sai.

Ea insasi bolnava, se chinuie in fiecare zi cu ea, pentru ca Elena sufera de o boala grea si incurabila. La patru ani si jumatate a fost diagnosticata cu schizofrenie. Au urmat vremuri grele pentru intreaga familie. Petruta s-a inscris in concurs tocmai pentru a-i putea oferi o viata mai buna Elenei. Cand a ajuns in Germania, Petruta nu vorbea deloc limba germana, insa a stat acasa un an de zile si a invatat tocmai pentru a putea participa la concurs. In Romania studiase naiul impreuna cu Gheorghe Zamfir, pe care il considera mentorul si modelul ei. A fost una dintre cele 37.000 de persoane inscrise in concursul ”Supertalent“, iar juriul a ramas fara cuvinte in fata pasiunii si talentului romancei. Petruta Kupper a luat, pe 20 decembrie 2009, locul III in finala concursului ”Supertalent”. In prezent, a semnat un contract cu Sony Music si se pregateste de lansarea primului album. Petruta a ajuns, dintr-o chelnerita intr-un restaurant din Romania, o artista cunoscuta de intreaga Germanie.

Ea a impresionat juriul format din Dieter Bohlen, Sylvie van der Vaar si Bruce Darnell prin simplitate, sinceritate si prin interpretarea pieselor „The Lonely Shepherd„, compusa de James Last si inclusa in coloana sonora a filmului „Kill Bill” (in regia lui Quentin Tarantino”) in varianta lui Gheorghe Zamfir.

Romanca a mentionat, inainte de a se apuca de cantat la nai, pe scena, ca si-a ales acest instrument pentru ca toata lumea sa vada ce poate face un nai, ce muzica poti interpreta cu ajutorul lui si pentru ca lumea sa plece de la emisiune incantata de ce aude.

Se pare ca tanara de 28 de ani a intrat in finala concursului, deoarece in urma auditiei acesteia a fost votata de foarte multe persoane, semn ca ce si-a propus (pentru moment) a si reusit: a juns la inima publicului.

Sursa foto

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: